Discussieren kun je leren

Discussiëren

ION DeBattle

Hoe digi-wijs ben jij?!

We leven in een tijd waarin de technologie razendsnel ontwikkelt. Dit heeft veel impact op de maatschappij en de wijze waarop we deze inrichten. Leerlingen worden vandaag opgeleid voor een toekomst waarvan we nog niet kunnen overzien hoe deze eruit zal zien. Het onderwijs moet daarom mee in de ontwikkeling. Niet morgen, maar vandaag. Hoog tijd voor een discussie over de digitalisering van het onderwijs.

Wat betekent 'digitalisering van het onderwijs'? Leer je liever uit een boek of van een app? Is jouw school klaar voor de 21e eeuw? Leerlingen hebben daar veel over te zeggen. Samen met Stichting Innovatief Onderwijs Nederland (ION) en Thomas & Charles organiseert DKJL daarom: de ION Roadshow. 

 

ION ROADSHOW

 

Tijdens de ION Roadshow gaan we verschillende VO scholen in Nederland langs om het gesprek te voeren over de digitalisering van het onderwijs. In de vorm van een ‘debat battle’ gaan leerlingen het gesprek aan met docenten, de schoolleiding, ICT coördinatoren en Stichting ION over de digitalisering van het onderwijs en de impact van ICT op de dagelijkse praktijk in de klas. Met stellingen als “Digitale leermiddelen zijn beter dan instructie van de leraar” worden leerlingen uitgedaagd hun visie over ICT in onderwijs te formuleren. De uitkomst van elke DeBattle is een manifest met adviezen en ideeën van de leerlingen.

 

danderion

 

We hebben ION DeBattles in Apeldoorn, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam georganiseerd. Kijk op de website van Stichting ION voor de opbrengsten van deze debatten. 

 

 

 

 

logo-stichting-ion

 ION DeBattle Amsterdam juni 2015

DKJL_ION_Lo_0226

DKJL_ION_Lo_0226
(DKJL_ION_Lo_0226 (admin), 16/06/2015)