Discussieren kun je leren

Discussiëren

Inschrijving Amsterdamse Debatbattle 17/18/19

De Amsterdamse Debatbattle wordt al bijna een traditie in de stad.

In 2017 vieren we alweer de 10e editie.

 

Samen met de gemeente Amsterdam willen wij de mogelijkheid onderzoeken om te groeien en zoveel mogelijk Amsterdamse basisscholen te ondersteunen in hun 'DKJL-behoefte'. Met jullie commitment kunnen we ervoor zorgen dat leren discussieren en het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen structureel plaats krijgt in het Amsterdamse onderwijs.  

 

Schrijf je je in voor deelname aan de debatbattle, dan houdt dat het volgende in:

  • 5 masterclasses DKJL van 90 min. over door leerlingen aangedragen thema voor groep 7(of combinatiegroep) (periode januari - mei).
  • Parallelgroepen kunnen deelnemen aan de masterclasses.
  • Intake- en evaluatiegesprek (45 min.) met de leerkracht(en) en directie.
  • Één klas per school is aanwezig op de Amsterdamse Debatbattle (eind mei in Muziekgebouw).
  • Voorafgaand aan de debatbattle vindt een meet & greet plaats tussen wethouder Kukenheim, de finalisten die door hun klas zijn verkozen en hun ouders (buitenschools).
  • Finalisten van de debatbattle worden een jaar lang onderdeel van 'DKJL-puberboard' en gaan in gesprek met het college B&W van de gemeente Amsterdam in 2 'DKJL-meetings' (buitenschools). 
  • Dit aanbod wordt herhaald in het daarop volgende schooljaar (tot 3 jaar).

 

Vul a.u.b. dit formulier z.s.m. zorgvuldig in. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de behoefte van de scholen. Toch kunnen we (nog) geen garanties bieden. Ook dit jaar geldt bij inschrijving: 'Wie het eerst komt, het eerst maalt'.

 

 

Mogelijk wordt een financiële vergoeding gevraagd per deelnemende klas per schooljaar (tot 300 euro per klas per schooljaar - de school kan hiervoor de VLOA gelden gebruiken).  


I.v.m. capaciteit van de zaal kan slechts 1 klas per school deelnemen aan de debatbattle.

 

DKJL ondersteunt bij het organiseren van een finale debatbattle op de school t.b.v. de selectie van de klas. Dit maakt echter geen standaard onderdeel uit van het programma. Neem evt. contact met ons op over de mogelijkheden.

   

 

Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.