Discussieren kun je leren

Discussiëren

Inschrijving #OOKIK - Amsterdam

DKJL geeft in samenwerking met GGD Amsterdam vorm aan het educatieve programma rondom de

Internationale AIDS conferentie 2018. Het programma van DKJL beoogt het constructief en taboe-vrij bespreekbaar maken van onderwerpen als seks, soa en seksuele weerbaarheid in de opmaat naar de Global Village en AIDS2018.

Het programma bestaat uit twee lessen Discussiëren kun je leren en deelname aan het einddebat op 25 juni 2018, in debatcentrum de Balie. De lessen worden in overeenstemming met scholen in juni ingepland.

 

Voor wie?

* leerjaar 1/ 2 van alle opleidingen niveau 2, 3, 4

 

Meedoen is gratis; de lessen worden aangeboden door de GGD Amsterdam. Bij dezen nodigen wij jouw school van harte uit om deel te nemen aan de debatbattle - "#OOKIK".  In totaal kunnen 20 klassen mee doen, dus wees er snel bij! 


 

Het programma bestaat uit:

  •  2 masterclasses Discussiëren Kun Je Leren in de klas (LET OP! 90 minuten)

De masterclasses worden gegeven door speciaal opgeleide DKJL-docenten en peer educators. De masterclasses vormen de input voor de jongeren om een mening te kunnen vormen en te onderbouwen en deze vervolgens op een constructieve manier met elkaar te bespreken. ** De masterclasses worden in overeenstemming met jouw school tussen 3 juni en 24 juni ingepland ** 

  • Vóór les 1: intakegesprek

Voorafgaand aan de masterclasses vindt een intakegesprek plaats met de masterclassdocent van DKJL, de directeur van jouw school en de betrokken leerkrachten. Doel van het gesprek is om het project toe te lichten en om wederzijdse verwachtingen af te stemmen. Het gesprek duurt 30 tot 45 min. Het gesprek wordt in overleg met de masterclassdocent ingepland.

  •  Debat tussen scholen

Het einddebat tussen verschillende ROC's en bijzondere gasten vindt plaats 25 juni 2018, in debatcentrum de Balie in Amsterdam. Scholen worden op het podium vertegenwoordigd door één debatheld per klas. Deze debathelden worden democratisch (in overleg met de klas, de leerkracht en de DKJL masterclassdocent) verkozen.

 

** Let op! Op basis van de ingevulde informatie maken wij een planning. Bij vragen of opmerkingen neem gerust contact op met kantoor 020- 737 13 95.

 
Let op! Wil jouw school met meerdere klassen deelnemen? Stem dan de voorkeursdagen en tijdstippen af met jouw deelnemende collega's. Dat maakt het voor ons mogelijk om de masterclasses zoveel mogelijk aaneengesloten op dezelfde dag in te plannen.

Graag vragen we je onderstaande gegevens zo volledig mogelijk in te vullen, zodat wij effectief aan de slag kunnen voor jullie.

 
Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevens bescherming.

Security image. You must enable images to submit entry
 
Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd en klein letters)
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.