Discussieren kun je leren

Discussiëren

Inschrijving Love=Love?! Purmerend 2021-2022

Purmerend wil een stad zijn waar iedereen zichzelf kan zijn, wat je gender en seksuele oriëntatie ook zijn. Waar iedereen op straat hand-in-hand kan lopen met zijn, haar of hen geliefde. Voer jij het gesprek met jouw leerlingen over alle vormen van liefde, relaties en seksualiteit? Voelen jouw leerlingen zich veilig om op school uit de kast te komen? En (hoe) voeren zij deze gesprekken met vrienden of thuis?

 

Stichting Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) maakt met het programma Love=Love?! Purmerend in twee masterclasses en een dialoogsessie LHBTI+ emancipatie bespreekbaar. Het effect van het programma is bewezen. Zo is "schelden met 'homo'" minder geaccepteerd en zijn leerlingen van mening dat je niet kunt veranderen op wie je verliefd wordt. Lees hier het onderzoek.

 

Voor wie?
Tweede leerjaar vmbo en mavo van middelbare scholen uit Purmerend.
Deelname is gratis. Het programma wordt aangeboden door de gemeente Purmerend.

 

Programma 

 

Vóór de eerste masterclass
Een video-intakegesprek van max. 30 minuten.

September - oktober 2021
Twee masterclasses per klas van elk 90 minuten.
De masterclasses worden op school verzorgd door DKJL-masterclassdocenten. Tijdens de tweede les doet een LHBTI+ peer educator zijn, haar of hen persoonlijke verhaal. 

De stellingen zijn:

  • Ouders mogen zich 'bemoeien' met de relaties die hun kind aangaat.
  • Schelden met homo is onschuldig.

12  oktober 2021

Dialoogsessie P3 (60 minuten)

De dialoogsessie is een ontmoeting tussen vertegenwoordigers uit twee klassen van twee verschillende scholen, een rolmodel uit de LHBTI+ gemeenschap en/of lokale beleidsmaker of politicus. 

 

Na de dialoogsessie
Een video-evaluatiegesprek van max. 30 minuten na afloop van het programma.

27 oktober 2021  (17:00-18:00 uur)
Online slotbijeenkomst voor docenten van de verschillende deelnemende scholen.

 

 

Informatie school en contactpersoonInformatie deelnemende klassenBeschikbaarheid

 

Let op! WIj vragen één beschikbaarheid. Dat maakt het voor ons mogelijk om de masterclasses zoveel mogelijk aaneengesloten op dezelfde dag in te plannen.

Het hele programma bestaat uit een intakegesprek, twee masterclas(ses), een dialoogsessie in P3, een evaluatiegesprek en een slotbijeenkomst voor docenten van de verschillende deelnemende scholen.

 

Bij inschrijving voor dit project dient het hele programma gevolgd te worden. Zie hiervoor ook de Algemene Voorwaarden van DKJL


 

Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming. Op de programma's van Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) zijn de Algemene Voorwaarden van DKJL van toepassing.Security image. You must enable images to submit entry
 
Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd en klein letters)
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.