Discussieren kun je leren

Discussiëren

Inschrijving Love=Love?! Purmerend 2020

Scholieren uit Purmerend in gesprek met jonge LHBTI+’ers en lokale beleidsmakers.

 

Stichting Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) maakt met het programma ‘Love=Love?!’ LHBTI+ emancipatie bespreekbaar. Middelbare scholieren gaan met elkaar, inspirerende rolmodellen en lokale beleidsmakers in gesprek over wat liefde en relaties voor hen betekenen en hoe verschillende identiteiten vreedzaam naast elkaar kunnen bestaan. 

 

Het effect van het programma is vorig jaar bewezen. Zo is "schelden met 'homo'" minder geaccepteerd en zijn leerlingen van mening dat je niet kunt veranderen op wie je verliefd wordt. Lees hier het onderzoek.

 

Voor wie?
Tweede leerjaar vmbo en mavo. 

 

Het programma

Het programma bestaat uit twee masterclasses en een afsluitende dialoogsessie op school, waarbij leerlingen met bijzondere gasten uit de LHBTI+ gemeenschap en lokale beleidsmakers in gesprek gaan. 

 

November 2020 (week 48)

Een video-intakegesprek van max. 30 minuten voorafgaand aan het programma.

 

November/december 2020 (t/m week 50)

Twee masterclasses per klas van elk 90 minuten.
De masterclasses worden op school verzorgd door masterclassdocenten van DKJL. Tijdens de tweede les doet een LHBTI+ peer educator zijn, haar of hen persoonlijke verhaal. Als de scholen gedwongen op afstand werken bieden wij de masterclasses digitaal aan.

De stellingen zijn:

  • Ouders mogen zich 'bemoeien' met de relaties die hun kind aangaat.
  • Schelden met homo is onschuldig.

15 december 2020

Dialoogsessie op school van 60 minuten.

De dialoogsessie is een coronaproof ontmoeting tussen enkele vertegenwoordigers uit elke deelnemende klas, een rolmodel uit de LHBTI+ gemeenschap en lokale beleidsmakers en/ of politici.

De school verzorgt hiervoor een ruimte (of het klaslokaal). Exacte datum in overleg met de school.   

Meer weten over de coronamaatregelen?

 

Eind december 2020
Een video-evaluatiegesprek van max. 30 minuten na afloop van het programma.

 

Deelname is gratis op voorwaarde dat de klas deelneemt aan twee lessen en de dialoogsessie.

Informatie school en contactpersoonInformatie deelnemende klassenBeschikbaarheid

 

Let op! WIj vragen één beschikbaarheid. Dat maakt het voor ons mogelijk om de masterclasses zoveel mogelijk aaneengesloten op dezelfde dag in te plannen.
Het hele programma bestaat uit een intakegesprek, masterclas(ses), een afsluitend debat, evaluatiegesprek en een buitenschoolse meet&greet voor de debatheld (en ouder/verzorger).

 

Bij inschrijving voor dit project dient het hele programma gevolgd te worden. Zie hiervoor ook de Algemene Voorwaarden van DKJL


 

Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming. Op de programma's van Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) zijn de Algemene Voorwaarden van DKJL van toepassing.Security image. You must enable images to submit entry
 
Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd en klein letters)
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.