Discussieren kun je leren

Discussiëren
Amsterdammertje van het Jaar

Amsterdammertje van het Jaar

De zoektocht naar het Amsterdammertje van het Jaar 2018 is van start gegaan!

 

DKJL zoekt jonge helden van 8 t/m 18 jaar die in 2018 iets voor een ander hebben betekend, op wat voor manier dan ook. De verkiezing laat zien dat iedereen, hoe jong hij of zij ook is, iets positiefs kan bijdragen.

 

De winnaar van vorig jaar, Salim El Meriami (16) roept alle Amsterdammers op lokale superhelden aan te melden. Salim won de prijs vorig jaar vanwege de vele activiteiten die hij organiseert in zijn buurt Nieuw-West om mensen dichter bij elkaar te brengen en met elkaar te verbinden.

 

We zoeken jonge Amsterdammers, tussen de 8-18 jaar, die de wereld mooier maken en zich inzetten voor iets of iemand.

 

 

“Wij zijn trots om het Amsterdammertje van het Jaar te organiseren, aldus Chantal Deken, directeur van Stichting Discussiëren Kun Je Leren.  “De verkiezing Amsterdammertje van het Jaar past bij onze missie. Door jonge rolmodellen; Amsterdammertjes een podium te geven raken andere Amsterdammers geïnspireerd om het goede te doen, want kinderen en jongeren maken het verschil. Samen kunnen zij ervoor zorgen dat zij de stad Amsterdam een stukje mooier maken.”

 

De titel ‘Amsterdammertje van het jaar’ wordt jaarlijks uitgereikt aan een jonge, betrokken inwoner (8 t/m 18 jaar) die zich belangeloos inzet voor de wijk, een (sport-)vereniging, een goed doel of die klaar staat voor een mede-Amsterdammer. Dit jaar zullen er winnaars zijn in twee categorieën ‘van 8 tot 12 jaar’ en ’13 tot en met 18 jaar’. 

 

Tien jonge rolmodellen worden tijdens de uitreiking in het stadhuis op 31 maart 2019 in het zonnetje gezet tijdens de Superradendag (een initiatief van de Weekend Academie en de Kinderombudsman van de metropool Amsterdam). Burgemeester Halsema zal de winnaars op die dag bekend maken en hen de prijs overhandigen. 

 

LET OP! AANMELDEn kan tót 12 maart 2019. LINK.