Discussieren kun je leren

Discussiëren
Amsterdammertje van het Jaar 2018

Amsterdammertje van het Jaar 2018

 

Norah en Ambrien wonnen de titel: Amsterdammertje van het Jaar 2018 

  • Norah van Lottem (13 jaar) zamelde cadeaus in voor het Emma kinderziekenhuis.
  • Ambrien Moeniralam (16 jaar) strijdt met haar instagramaccount #catcallsofams tegen straatintimidatie door de teksten op de plaats van gebeurtenis op straat te krijten. Ze bereikte hiermee vele mediakanalen. 

 

 

De jury over Norah: "We vonden het ontzettend knap van Norah dat ze een eigen idee had en dat zelf heeft uitgevoerd. Ze heeft zelf contact opgenomen met het Emma Kinderziekenhuis, omdat ze iets voor hen wilde doen. Ze maakte ook een vlog van haar actie en daarmee inspireert ze anderen kinderen om ook iets goed voor anderen te doen."

 

De jury over Ambrien: "Ambrien kaart een belangrijk onderwerp aan: het recht van iedereen om zich veilig te voelen op straat. Met haar actie maakt zij een onzichtbaar probleem zichtbaar. Dit is geen makkelijk onderwerp. De jury vindt haar dapper. Een rolmodel voor Amsterdam. Een Amsterdammertje."

 

Vijftien jonge rolmodellen werden tijdens de uitreiking in het stadhuis op 31 maart 2019 in het zonnetje gezet tijdens de Superradendag (een initiatief van de Weekend Academie en de Kinderombudsman van de metropool Amsterdam). Burgemeester Halsema heeft de winnaars bekendgemaakt en de prijs overhandigd. 

 

Kandidaten 2018 in de categorie 15 t/m 18 jaar: