Discussieren kun je leren

Discussiëren
 • Ambassadeur Evelien Bosch

  Ambassadeur Evelien Bosch


  Jurylid en presentatrice debatbattles. Bekend van oa Zapplive, Willem Wever en Wie Is De Mol.

  “Ik ben fan van DKJL. Ze leren kinderen en jongeren belangrijke tools waarmee ze in hun dagelijks leven verder mee komen. Ik sta altijd versteld wat de debathelden kunnen. Ze gaan ingewikkelde onderwerpen niet uit de weg en durven hun stem te laten horen. DKJL biedt een veilige omgeving en is er voor iedereen. Ik pleit voor DKJL als verplicht lesmateriaal op elke school. Ik weet zeker dat het de wereld een stukje mooier zou maken als iedereen goed zou kunnen battelen in woord.” 
   
 • Ambassadeur Vivienne van den Assem

  Ambassadeur Vivienne van den Assem


  Presentatrice Debatbattle, bekend van o.a. Zappsport en Wie is de Mol.

  "Ieder jaar sta ik weer versteld van het hoge niveau dat de debathelden van de debatbattle hebben! Hoe ze hun mening verwoorden en stelling durven nemen is ontzettend knap, maar vooral ook heel erg belangrijk. Het zijn vaardigheden die iedereen zou moeten beheersen. Gelukkig kun je discussieren leren! 
 • Ambassadeur Maurice Lede

  Ambassadeur Maurice Lede


  Presentator van het Klokhuis en sinds 2013 jurylid en presentator van onze debatbattles.
   
  "Ik had dit zó graag willen leren toen ik klein was. Ik had er denk ik in mijn huidige werk veel aan gehad. Kinderen kunnen zo veel. Vaak meer dan volwassenen denken. Tijdens de debatbattle zie je dat kinderen graag willen vieren wat ze hebben geleerd. Het is een feestje waar heel veel verschillende kinderen elkaar ontmoeten. Super tof. Zo leuk dit!"
 • Dolores Leeuwin

  Dolores Leeuwin


  Jurylid debatbattle 2014 en 2015. Dolores is presentator van onder andere Het Klokhuis en Hoe? Zo!
   
  "DKJL is gedreven, energiek en heeft passie voor uitdagend en vernieuwend onderwijs. Dat voel je direct als je bij een debatbattle aanwezig bent. De debatbattle overtreft mijn grootste verwachtingen. Ik vind het zó belangrijk dat kinderen dit leren. Ik wou dat ik dit had geleerd. "