Discussieren kun je leren

Discussiëren
 • Directeur drs. Chantal Deken

  Directeur drs. Chantal Deken


  "Als onderwijskundige, onderwijsadviseur en voormalig leerkracht in de Spaarndammerbuurt vind ik het aanbrengen van vernieuwing in het onderwijs noodzakelijk. Het onderwijs kan denk ik leuker, betekenisvoller en 'meer van nu'. In 2006 ben ik op zoek gegaan naar een effectief curriculum dat de maatschappelijke betrokkenheid van leerlingen vergroot en tegelijkertijd leerlingen met elkaar verbindt. Het versterken van de mondelinge taal werd de belangrijkste sleutel. Ik had nooit durven denken dat DKJL een begrip zou worden in Amsterdam. Het is hartverwarmend om te zien welk effect DKJL heeft op leerlingen, hun ouders/ verzorgers, hun omgeving en leerkrachten." 
 • Thijs Reuten (onbezoldigd)

  Thijs Reuten (onbezoldigd)


  "Het is zo ontzettend belangrijk dat we echte interesse tonen in de ander, zonder meteen te oordelen. We zijn dat een beetje verleerd, elkaar een echte vraag te stellen."
 • Frans Walter Biegstraaten (onbezoldigd)

  Frans Walter Biegstraaten (onbezoldigd)


  "Een betere wereld begint bij jezelf. Dat is eigenlijk met alles zo. Van minder vliegen en autorijden tot respect hebben voor andere meningen en culturen. Iedereen is hetzelfde, maar ook net iets anders. Dat maakt een samenleving zo mooi en divers - stel je voor dat iedereen hetzelfde zou zijn ... hoe saai zou dat zijn? 
 • Cecelle Meijer (onbezoldigd)

  Cecelle Meijer (onbezoldigd)


  "In het publieke debat, op social media en in de gesprekken op straat duikelen meningen en feiten meer dan ooit over elkaar heen.