Discussieren kun je leren

Discussiëren
Scholen

Steeds meer mensen komen in aanraking met DKJL. Sommige scholen nemen DKJL op in het curriculum en werken al jaren met ons lesprogramma. We zijn dankbaar voor hun vertrouwen en enthousiasme.

 

Basisscholen:

2e Dalton, 8e Montessori, ABBS het Podium, ABBS Zuiderzee, de Achtsprong, de Archipel, Al Jawhara, Al Wafa, AMG Schmidt, Bijlmerdrie, obs Bijlmerhorst, Blauwe Aventurijn, de Botteloef, de Brink, de Burght, de Bussel, de Catamaran, Catamaran Landlust, Dalton de Meer, de Dapper, El Amien 1, El Amien 2, Elout, Flevoparkschool, Globe, obs de Hagen, sbo de Hasselbraam, de Henricus, obs Holendrecht, de Horizon, Huibersschool, Ijdoornschool, IJplein, IKC Tuindorp, Indische Buurtschool, Jan Campert, Joop Westerweelschool, de Kaap, sbo de Kans, Kindcentrum Catharina, Klaverblad, Klimop, de Knotwilg, de Kraal, Laterna Magica, Louis Bouwmeesterschool, de Mariaschool, de Meander, MKC Zeeburgereiland, Mobiel Reigersbos, Montessori Hoorn, Nellestein, Oranje Nassau, Origon, Overhoeks, P.J. Troelstraschool, de Pleiaden, de Pro Rege Hemsterhuis, de Pro Rege Noorderhof, de Rietendakschool, de Rivieren, de Rosa Boekdrukker, de Roos, de Rosj Pina, de Rozemarn, Samenspel, Spaarndammerhout, de Schakel, de Ster, St. Rosa, Theo Thijssenschool, de Toekomst, de Tweede Openluchtschool, Twiske, Waldorf aan Zee, de Waterkant, de Wereldburger, Wereldwijs, de Wereldwijzer, de Westfriese Vrije school, de Wingerd, de Witte Olifant.

 

vo/ mbo:

Amsterdams Lyceum, Caland Lyceum, Clusius college Purmerend, Da Vinci College Purmerend, D’Oultremont, Dr. Aletta Jacobs college, Dr. Moller, Hogelant, IJburg College, ir. Lely Lyceum, Jan Arentzcollege, Mbo College Poort, OS Bijlmer, SG de Overlaat, SpringHigh, Stedelijk Dalton, van Haestrecht College, Vinse school, Walewyc.

 

TESTIMONIALS:

Docent Hogelant: “Deze mensen snappen het. DKJL is gewoon goed onderwijs.”

 

Student ROC: “Jullie luisteren echt naar ons. Jullie doen het écht heel goed.”

 

Student ROC: “Jullie hebben geen oordeel. Jullie praten op een leuke manier en zijn geïnteresseerd in andermans mening.”

 

 • Basisschool Samenspel, Amsterdam Zuidoost

  Basisschool Samenspel, Amsterdam Zuidoost


  "Wij werken in groep 3 t/m 8 al jaren met het programma van Discussiëren kun je leren. Hierin komen woordenschat, academische taal, kennis van actuele onderwerpen, mondelinge taalvaardigheid en burgerschap bij elkaar in de vorm van stevige discussies, die in de groepen worden gevoerd.
   
  Wij nemen elk jaar met veel plezier deel aan de Amsterdamse debatbattle!"
   
  - Marijke van Amersfoort, directeur Basisschool Samenspel, Amsterdam Zuidoost
 • OBS De Burght, Amsterdam

  OBS De Burght, Amsterdam


  "Als ik iemand een prijs zou mogen geven voor het stimuleren van begrip en liefdevol samenleven, dan is het de organisatie van DKJL. Aanwezig zijn bij de Amsterdamse Debatbattle was weer een feest; we hebben zo leuk met kinderen van andere scholen gepraat over wie we kanshebbers vonden en de sfeer was uitstekend."
   
  - Pamela Hoogeveen, leerkracht OBS De Burght Amsterdam
 • OBS Weidevogels, Purmerend

  OBS Weidevogels, Purmerend


  "Het werd steeds veiliger in de klas, kinderen durfden steeds meer hun mening te geven."

  - Margriet Reynders, directeur OBS Weidevogels Purmerend
 • Holendrechtschool, Amsterdam

  Holendrechtschool, Amsterdam


  "DKJL blijft hangen; na de lessen hebben de leerlingen het nog steeds over de stellingen en hun argumenten."
   
  - Wendy Krolis, leerkracht Holendrechtschool