Discussieren kun je leren

Discussiëren

Love = Love ?! Alkmaar

Scholieren uit Alkmaar in gesprek met jonge LHBTI’ers en lokale beleidsmakers

Love = Love?!

 

DKJL en de gemeente Alkmaar werken samen aan een stad  waarin iedereen zichzelf kan zijn, wat je gender en seksuele oriëntatie ook zijn. We slaan opnieuw de handen ineen om bewustwording te stimuleren en acceptatie van lhbti-ers te verbeteren.  

Wat gaan we doen?

Love=Love?! bestaat uit discussielessen (masterclasses) en een eigentijds (klein) debat  tussen leerlingen, inspirerende rolmodellen en lokale beleidsmakers. Het resultaat? Een bijzondere ontmoeting tussen

verschillende scholen in de gemeente Alkmaar, een constructief dialoog over homofobie en communicatieve vaardigheden waar een leerling lang profijt van heeft.

 

Het programma

begin januari 2021 (week 2)

Een (telefonisch) intakegesprek van ong. 30 minuten voorafgaand aan de masterclasses.

januari 2021 (week 3 of 4 les 1 week 5 of 6 les2)

Twee masterclasses per klas van elk 90 minuten.
Deze masterclasses worden verzorgd door DKJL-masterclassdocenten en lhbti-peereducators en in overleg met de school ingepland.

De stellingen die in de lessen aan bod komen zijn:

  • Les 1: Ouders/ verzorgers mogen zich ‘bemoeien’ met de relaties die hun kind aangaat.
  • Les 2: Als je scheldt met ‘homo’ blijven homo’s in de kast.

18 februari 2021 (week 9)

in overleg met jullie school en in lijn met de richtlijnen van het RIVM, faciliteren we voor de voorjaarsvakantie een debat in Podium Victorie, met alle deelnemende scholen, bijzondere gasten en lokale beleidmakers.
Wanneer het nog niet mogelijk is om met alle scholen samen te komen, organiseren wij een unieke ontmoeting tussen twee scholen of een debat binnen jullie school met de eigen klassen. 

 

eind februari 2021 ( week 10)
Een evaluatiegesprek van 30 minuten na afloop van het programma.

Informatie school en contactpersoonInformatie deelnemende klassenBeschikbaarheid

 

Let op! WIj vragen één beschikbaarheid. Dat maakt het voor ons mogelijk om de masterclasses zoveel mogelijk aaneengesloten op dezelfde dag in te plannen.

Het hele programma bestaat uit een intakegesprek, 2 masterclas(ses), debat of dialoogsessie, evaluatiegesprek 

 

Bij inschrijving voor dit project dient het hele programma gevolgd te worden. Zie hiervoor ook de Algemene Voorwaarden van DKJL 

Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming. Op de programma's van Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) zijn de Algemene Voorwaarden van DKJL van toepassing.Security image. You must enable images to submit entry
 
Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd en klein letters)
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.