Discussieren kun je leren

Discussiëren

Voorinschrijving het debat "Oost Ontmoet"

VOORINSCHRIJVING

 

Stichting Discussiëren Kun Je Leren en stadsdeel Oost hebben in het schooljaar 2018-2019 het programma Mensenrechten in mijn wijk verzorgd op vijf basisscholen. Na dit succesvolle debat slaan stadsdeel Oost en DKJL de handen weer ineen voor een nieuw debat in Amsterdam Oost: Oost Ontmoet

 

Met het programma van Discussiëren Kun Je Leren – Oost Ontmoet voeren wij het gesprek over diversiteit en een inclusieve stad op klassen-, wijk- en stadsdeelniveau. 

 

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Vier masterclasses (90 min.) voor 10 groepen 8 uit stadsdeel Oost - deze vinden plaats in november 2019
  2. Meet&greet met de ouders en de stadsdeelvoorzitter - voorafgaand aan het debat
  3. Debatbattle in de Q-Factory - eind november 2019

Optioneel aanvullend is een mini debat/dialoogsessie tussen twee klassen: 'Oost ontmoet op school'. Hier gaan deelnemende leerlingen van twee scholen op een van die twee scholen met elkaar de dialoog aan over onder andere veiligheid, diversiteit en inclusiviteit in de wijk. 

 

Interesse in deelname aan dit project en heb je een idee hoe dit project eruit moet komen te zien?  Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact op als de definitieve inschrijving geopend is! 


Scholen die deelnamen aan de pilot vorig jaar gaven aan dat tijdens het debat te weinig tijd is voor verdieping. Zij hebben behoefte aan een laagdrempelige ontmoeting op school. 
Wij verzamelen en bewaren de gegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevens bescherming.

Security image. You must enable images to submit entry
 
Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd en klein letters)
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.